Gir de la Fiscalia del Tribunal de Comptes: defensa ara que ERC recuperi la fiança

Dona les quantitats per assegurades pels avals facilitats per la Generalitat i la postura de la Sala de Justícia

Raül Romeva i Oriol Junqueras
Raül Romeva i Oriol Junqueras

El fiscal en cap del Tribunal de Comptes, Manuel Martín-Granizo, ha canviat de criteri sobre l’aval presentat per l’Institut Català de Finances (ICF) de la Generalitat perquè ERC recuperi els 2,1 milions d’euros que va dipositar com a garantia d’una eventual responsabilitat comptable, en la causa de presumpte desviament de fonts per a l’acció exterior de la Generalitat a favor del procés.

En una vista celebrada aquest dimarts al Tribunal de Comptes, Martín-Granizo ha argumentat que les quantitats que es van reclamar a ERC “ja estan assegurades” i que “no té cap sentit continuar mantenint aquests diners”.

El fiscal no només no s’ha oposat a substituir la fiança i a tornar a ERC els imports dipositats, sinó que ha indicat que “no queda cap més opció” que fer-ho, després que la Sala de Justícia del Tribunal de Comptes acceptés la validesa dels avals facilitats per l’ICF.

L’entitat antiindependentista Societat Civil Catalana (SCC), en canvi, ha continuat sostenint que el dipòsit és “la forma més senzilla de complir” amb el mandat del Tribunal, i s’ha mostrat sorpresa amb el gir del fiscal. SCC ha argumentat que els càrrecs d’ERC es beneficien de rebre l’aval de l’ICF, fet que han descrit com una situació de privilegi que no està a l’abast d’altres ciutadans.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari