El govern desinfla les expectatives sobre la trobada Sánchez-Aragonès

L'executiu català deixa els mòbils fora de les seves reunions setmanals tres mesos després de l'esclat del cas Pegasus

Reunió del govern català del 12 de juliol del 2022
Reunió del govern català del 12 de juliol del 2022

La portaveu del govern de la Generalitat, Patrícia Plaja, ha manifestat que “no són altes” les expectatives de l’executiu català sobre la reunió que mantindran divendres vinent el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez. Plaja ha afegit com a motiu que les relacions de confiança estan molt “minvades”.

Sobre la trobada, anunciada la setmana passada pels respectius titulars de la Presidència, la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños, la portaveu del govern català ha avançat que començarà a les 11:30 hores a la Moncloa, que s’hi abordaran “les garanties exigides pel govern català i també la carpeta de la desjudicialització”, i que Aragonès compareixerà posteriorment davant els mitjans a la delegació que la Generalitat té a Madrid.

D’altra banda, el govern de la Generalitat ha comunicat, tres mesos després de l’esclat del cas Pegasus, que comença a aplicar una mesura de seguretat contra el programa espia Pegasus, l’ús del qual l’executiu català atribueix al govern d’Espanya, mitjançant el CNI, per espiar les comunicacions de figures de l’independentisme i el seu entorn.

Plaja ha dit que el president, el vicepresident i els consellers hi assistiran sense els seus terminals mòbils i aparells electrònics, una mesura que ha defensat adduint que no és excepcional que un govern es reuneixi sense que els seus integrants portin telèfon mòbil, i que això es fa així en altres països. L’exclusió dels mòbils a les reunions ordinàries del govern ha estat una ordre del president Aragonès que s’ha començat a aplicar ja aquest mateix dimarts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides