Qui ha modificat el registre del web catalangate.cat?

Algú que volia amagar que l’Assemblea Nacional Catalana és l’entitat que va registrar aquest domini d’Internet. Quan el laboratori canadenc de tecnologia i drets humans Citizen Lab va publicar l’informe que va batejar amb el nom de CatalanGate, feia mesos que l’Assamblea Nacional Catalana, que aleshores presidia Elisenda Paluzie, havia registrat l’adreça d’internet catalangate.cat. Citizen Lab va publicar el seu informe el 18 d’abril i l’ANC havia registrat el portal catalangate.cat el 10 de gener. Des de fa unes setmanes, però, el nom de l’Assemblea Nacional Catalana ha desaparegut del registre del cercador whois.com on hi constava el mes d’abril. L’espai on abans hi apareixia l’ANC està ara en blanc. Abans que algú rectifiqués la informació que hi havia sobre catalangate.cat al portal whois.com s’hi podia llegir que l’empresa usufructuària d’aquesta adreça tenia la seu a Barcelona. Ara, aquesta informació també ha desaparegut del cercador.

El que encara figura a l’avís legal que figura al peu del portal és que el titular del lloc web és Òmnium Cultural. L’ANC va comprar el domini catalangate.cat durant un any. És a dir, que el web pot utilitzar aquest nom fins el 10 de gener de l’any que ve.

La decisió d’amagar que l’ANC és qui va registrar el portal catalangate.cat va arribar, però, després que EL TRIANGLE expliqués que ho havia fet tres mesos abans que es publiqués l’informe suposadament tècnic de Citizen Lab. Era evident, doncs, que la plataforma independentista feia temps que era el corrent que s’estava preparant aquest muntatge.

(Visited 304 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari