ERC i PSC, reticents a l’anul·lació de l’article 25.4 reclamada per Borràs

Els socialistes recorden a la presidenta del Parlament que Junts pel Sí va ajudar a introduir al reglament la suspensió d'un diputat que vagi a judici per corrupció

La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs
La presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs

El PSC i ERC no s’han mostrat disposats a modificar el contingut de l’article 25.4 del reglament del Parlament de Catalunya, que pot afectar la presidenta de la cambra, Laura Borràs, perquè preveu la suspensió d’un diputat que vagi a judici per corrupció i actualment està processada pel cas de presumpte fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El PSC ha recordat a Borràs que Junts pel Sí, la coalició que van formar ERC amb l’espai polític de la vella Convergència, va introduir, de la mà amb la CUP, l’article 25.4, una disposició que Borràs considera ara que un Parlament democràtic hauria d’anul·lar.

Per boca de la seva portaveu, Èlia Tortolero, els socialistes han qüestionat que un eventual intent de modificar aquell article tingués suports i han indicat que no estudien cap proposa en aquest sentit.

Per la seva part, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha rebutjat la revocació d’aquest article argumentant que els reglaments no s’han d’elaborar “a la mida de ningú” i ha suggerit a Borràs que abandoni temporalment el càrrec si va a judici.

Vilalta ha indicat que no li demanen que dimiteixi, sinó que s’apliqui el reglament del Parlament i accepti una suspensió temporal com a diputada, de la qual ha dit que és una decisió “reversible” i que “garanteix la presumpció d’innocència”.

Segons Vilalta, aquesta proposta preserva el prestigi de la cambra mentre se celebra un eventual judici i es dicta sentència, però ha dit que correspon a Borràs prendre la decisió.

(Visited 115 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari