El taxi torna a sortir al carrer contra Uber

El sector protesta per les filtracions que diuen que l'empresa va incomplir lleis, va enganyar i va fer 'lobby'

Taxistes d'Élite Taxi

El sindicat Elite Taxi, majoritari en el sector, ha anunciat que tornarà a mobilitzar-se al carrer contra l’empresa de vehicles de transport amb conductor (VTC) Uber, després que s’hagi publicat que la companyia havia aplicat una estratègia d’incompliment de lleis, engany i fer lobby per poder funcionar a les principals ciutats d’Europa i altres parts del món.

La informació l’han fet pública diferents mitjans de comunicació que formen el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació, entre els quals hi ha El País, la BBC o The Guardian, diu que Uber hauria mantingut reunions amb primers ministres, presidents de govern, multimilionaris, oligarques i magnats de mitjans de comunicació de més de quaranta països perquè ajudessin a la implantació de la companyia.

De la investigació periodística es desprèn que personal d’Uber s’hauria reunit amb l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, quan aquest era membre d’una comissió sobre economia col·laborativa. També s’haurien reunit amb Artur Mas, quan era president de la Generalitat o amb Mariano Rajoy, a la Moncloa quan aquest era president del govern central.

La informació també apunta que en el moment dels fets investigats, anteriors al 2017, l’aleshores president d’Uber, Travis Kalanick, s’havia mostrat a favor que hi hagués violència contra els treballadors de la seva companyia perquè els hi donaria una imatge favorable a nivell social. Se sap que Kalanick davant les imatges de violència de taxistes contra treballadors d’Uber a Barcelona hauria dit: “Crec que paga la pena (enviar els seus conductors). La violència garanteix l’èxit”.

L’actual direcció d’Uber s’ha defensat dient que “no hem posat ni posarem excuses pels comportaments passats que clarament no són coherents amb els nostres valors actuals”, afegint que “demanem que ens jutgin pel que hem fet en els darrers cinc anys i pel que farem en els pròxims anys”. La directiva d’Uber Jill Hazelbaker ha reconegut, en aquest sentit, els “errors comesos en la gestió d’Uber abans del 2017”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari