Activada l’alerta per onada de calor i temperatures extremes a Catalunya

Es manté l'avís per l'elevat risc d'incendis i Protecció Civil demana extremar les precaucions

Platja de Barcelona
Platja de Barcelona

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest diumenge el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l’onada de calor i la previsió de temperatures extremes a partir de dimarts que s’allargaran tota la setmana. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les altes temperatures afectaran sobretot les comarques del Segrià, la Noguera, Pla d’Urgell i les Garrigues.

El Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) es manté en prealerta per l’elevat risc d’incendis i, en aquest sentit, la Generalitat ha demanat extremar les precaucions prop de zones forestals. D’altra banda, el Departament de Salut ha activat la fase 2 del pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat i que es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l’aire lliure i persones amb malalties cròniques. També recorda la importància d’hidratar-se molt sovint i evitar exposar-se al sol en les hores de més calor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.