Els treballadors de Repsol faran vaga al juliol i l’agost

Els sindicats han convocat diverses jornades d'atur per demanar que s'augmentin els salaris amb l'IPC i que s'apliquin millores en la conciliació

Complex industrial de Repsol
Complex industrial de Repsol.

Pujada salarial respecte l’augment de l’IPC i conciliació laboral real. Aquestes són les principals demandes dels treballadors dels complexos petroquímics de Repsol a les jornades de vaga convocades pels sindicats CCOO, UGT, Sindicat de Treballadors (STR) i Unió Sindical Obrera (USO) pels dies 15, 16 i 17 de juliol i 13, 14 i 15 d’agost.

El secretari d’Acció Sindical de la Federació d’Indústria d’USO, Raúl Montoya, ha assenyalat que “no valen excuses de crisis i pandèmia a aquest sector. Repsol està amb beneficis màxims històrics, de 2.500 milions d’euros el 2021 i gairebé 1.400 només el primer semestre del 2022. No estem disposats al fet que Repsol s’aprofiti dels seus treballadors amb ofertes ridícules en les quals no es repercuteix ni una milionèsima part d’aquest benefici”.

Ja suportem una inflació del 10’2%. L’augment ha d’oferir-se en conseqüència. Els treballadors porten des del 2019 amb els seus salaris congelats”, han lamentat des de la Federació d’Indústria d’USO. Juan Cerrillo, secretari general del sindicat a Repsol, ha denunciat la “falta de regulació de la conciliació, l’aplicació lesiva del teletreball i una nul·la aplicació de la desconnexió digital”.

Des de Repsol han assegurat que estan negociant l’acord marc amb els representants dels treballadors, on s’estan plantejant les condicions laborals dels pròxims anys. “La companyia, immersa en el repte de la transició energètica, enfocada en l’eficiència i en la seva transformació, està fermament compromesa amb el manteniment d’una ocupació de qualitat i la voluntat, sostinguda durant tots aquests mesos de negociació, d’arribar a un acord”, han afirmat en declaracions a El Plural.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides