Renovat el programa de Catalunya Ràdio on els oients criden sovint “puta Espanya”

La nova direcció de la CCMA pagarà 265.000 euros a ‘El búnquer’ de Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, per la temporada 2022-2023

Lluís Jutglar (Peyu) i Jair Domínguez, presentant el programa 'El búnquer', de Catalunya Ràdio

La nova presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, va firmar el passat 12 de maig, un contracte amb la productora El Corral de l’Humor perquè s’encarregui, la temporada 2022-2023, de realitzar el programa El búnquer, que actualment emet Catalunya Ràdio, de dilluns a divendres, de 22 a 23 hores. Aquest programa, segons va explicar EL TRIANGLE, el 7 de juliol, ha normalitzat l’ús de l’insult “puta Espanya” per part dels seus oients. En les notes de veu gravades que emet, els oients van utilitzar sis cops aquest exabrupte per començar o acabar les seves intervencions durant el mes de juny.

El programa el presenten Lluís Jutglar (Peyu), propietari d’El Corral de l’Humor, Jair Domínguez i Neus Rossell. El dels divendres és un muntatge fet amb retalls dels que s’emeten de dilluns a dijous i no inclou notes de veu dels oients. El juny, Catalunya Ràdio va emetre 18 programes originals. Per tant, el crit de “puta Espanya” es va escoltar en un de cada tres d’aquests programes.

Jair Domínguez s’ha convertit en una mena de guru de la secta dels adoradors del “puta Espanya”. Utilitza sovint aquesta expressió en els seus tuits. El passat 1 de juliol, ho va fer en resposta a un missatge de la periodista Ana Pastor que destacava la bona imatge donada per Espanya a la cimera recent que l’OTAN va celebrar a Madrid. “Esta España de la que hablas es una putísima mierda rancia, Ana”, va escriure Domínguez a la seva piulada.

En la seva última intervenció a la comissió de control de la CCMA, Rosa Romà i el director interí de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, van assegurar que vetllarien perquè no s’emetin insults d’aquest estil a l’emissora. Quan ho deien ja feia dos mesos que s’havia signat la renovació del contracte d’El búnquer.

La temporada 2022-2023 d’El búnquer costarà 265.004 euros a la CCMA, el mateix que li ha costat la temporada que ara s’acaba. La CCMA ha hagut de pagar 12.000 euros al Consell de l’Audiovisual de Catalunya com a sanció per les il·legalitats publicitàries comeses per El Corral de l’Humor al programa Bricoheroes que va emetre TV3 l’estiu passat. Bricoheroes, amb Peyu i Domínguez de protagonistes, va costar 272.699 euros la temporada 2021-2022 i no tindrà continuïtat la que ve.

En dos capítols de Bricoheroes, els seus responsables es van burlar dels membres de la comunitat gitana, als quals van tractar de lladres i de firaires. A la darrera reunió de la comissió de control parlamentari de la CCMA, tots els grups polítics van aprovar que hi compareguin representants de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) perquè mostrin el seu malestar pels insults de Peyu i Domínguez. Al programa del 2 de juny d’El búnquer, malgrat tot, van reiterar els insults a la comunitat gitana.

A les notes de premsa de la CCMA es destaca sovint que El búnquer és un dels programes de Catalunya Ràdio que té més audiència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides