La llúdriga reapareix al final del riu Llobregat

L’aparició d’aquesta espècie és sinònim de la salut i la qualitat ambiental del corredor ecològic

Llúdriga (S. Hermann y F. Richter, Pixabay)
Llúdriga (S. Hermann y F. Richter, Pixabay).

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha fet fotografies nocturnes de la llúdriga, espècie que ha tornat a aparèixer al tram baix del riu Llobregat. El retrobament s’ha produït durant els treballs d’anàlisi de connectivitat ecològica que s’està fent per la recuperació socioambiental i la gestió dels espais fluvials.

Llúdriga al riu Llobregat (AMB)
Llúdriga al riu Llobregat (AMB).

L’aparició de les llúdrigues és sinònim de la salut i la qualitat ambiental del riu Llobregat. Aquest fet “constata que l’estratègia de recuperació i transformació del riu Llobregat és una peça clau de la infraestructura verda metropolitana, on les espècies de flora i fauna tenen un paper protagonista i on la conservació és compatible amb l’ús social del riu”, ha afirmat l’AMB.

L’última vegada que l’AMB va trobar aquest mamífer va ser aigües amunt, el febrer del 2020, a la zona de Castellbisbal. El fet que enguany s’hagi visualitzat quilòmetres avall demostra que el riu Llobregat és un veritable corredor ecològic que utilitzen les espècies per moure’s a un territori molt fragmentat per infraestructures com l’AP-7, l’A-2 i la xarxa ferroviària.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides