La llúdriga reapareix al final del riu Llobregat

L’aparició d’aquesta espècie és sinònim de la salut i la qualitat ambiental del corredor ecològic

Llúdriga (S. Hermann y F. Richter, Pixabay)
Llúdriga (S. Hermann y F. Richter, Pixabay).

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha fet fotografies nocturnes de la llúdriga, espècie que ha tornat a aparèixer al tram baix del riu Llobregat. El retrobament s’ha produït durant els treballs d’anàlisi de connectivitat ecològica que s’està fent per la recuperació socioambiental i la gestió dels espais fluvials.

Llúdriga al riu Llobregat (AMB)
Llúdriga al riu Llobregat (AMB).

L’aparició de les llúdrigues és sinònim de la salut i la qualitat ambiental del riu Llobregat. Aquest fet “constata que l’estratègia de recuperació i transformació del riu Llobregat és una peça clau de la infraestructura verda metropolitana, on les espècies de flora i fauna tenen un paper protagonista i on la conservació és compatible amb l’ús social del riu”, ha afirmat l’AMB.

L’última vegada que l’AMB va trobar aquest mamífer va ser aigües amunt, el febrer del 2020, a la zona de Castellbisbal. El fet que enguany s’hagi visualitzat quilòmetres avall demostra que el riu Llobregat és un veritable corredor ecològic que utilitzen les espècies per moure’s a un territori molt fragmentat per infraestructures com l’AP-7, l’A-2 i la xarxa ferroviària.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.