Illa assegura que l’acord entre el Govern de Sánchez i la Generalitat és un pas important per a la “concòrdia”

El primer secretari del PSC ha demanat al president de l'executiu català, Pere Aragonès, que convoqui una taula amb els grups amb representació al Parlament de Catalunya

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños.

Un pas important i necessari per a aconseguir “una Espanya i una Catalunya sense confrontació i amb concòrdia”. Així ha descrit el primer secretari del PSC, Salvador Illa, l’acord metodològic d’ahir, divendres 8 de juliol, entre el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i la seva homònima a la Generalitat de Catalunya, la consellera Laura Vilagrà.

Illa ha assenyalat que la negociació “no serà fàcil ni ràpida”, però ha demanat apostar pel diàleg per aconseguir “la concòrdia, el retrobament i l’absència de confrontació”. Segons el líder del PSC no sols han de dialogar la Generalitat i la Moncloa, sinó que els partits catalans també han de parlar entre ells.

Ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que convoqui una taula amb els grups amb representació al Parlament com a “complement del diàleg amb el Govern” central. Illa ha destacat “l’aposta del president del Govern, Pedro Sánchez, i els socialistes catalans pel diàleg”, que, ha argumentat, és l’únic instrument vàlid a les democràcies.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari