La Justícia no s’oposa a l’eutanàsia sol·licitada pel pistoler de Tarragona

La instructora conclou que la llei de l'eutanàsia no permet a la justícia interferir en el procés de mort assistida

L'exvigilant de seguretat de Tarragona autor de tiroteig

El jutjat d’Instrucció número 5 no s’oposa a la petició d’eutanàsia que havia sol·licitat el conegut com a pistoler de Tarragona, Marin Eugen Sabau, de 46 anys, que està ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa des del mes de desembre passat arran d’una lesió medul·lar després de ser abatut per la policia.

Tot això, després que Sabau irrompés a l’empresa de seguretat on havia treballat, a Tarragona, disparés contra els seus excaps i excompanys, i en la seva fugida, ferís també diversos agents dels Mossos d’Esquadra.

La magistrada assegura que aquest procés no requereixi autorització judicial, entre altres coses perquè “la llei no regula de manera específica l’eutanàsia aplicada a persones que es trobin en situació de presó provisional o subjectes a un procediment judicial de qualsevol tipus”. En definitiva, considera que la decisió definitiva recau sobre la Comissió de Garantia i Avaluació de la Generalitat, formada per metges i juristes.

La jutgessa també defensa que es tracta d’un dret fonamental, i per tant, la «prioritat» són els drets a la integritat moral, a la mort digna i a la llibertat i autonomia personal, per sobre del dret de les víctimes a un judici just.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La Justícia no s’oposa a l’eutanàsia sol·licitada pel pistoler de Tarragona”

Feu un comentari