Competència imposa 204 milions en multes a les sis constructores més grans d’Espanya per funcionar com un càrtel

Càstig a FCC, Dragados, Ferrovial, Acciona, OHL i Sacyr per pactar preus de contractes públics durant 25 anys

Florentino Pérez
Florentino Pérez

Florentino Pérez, president d'ACS, el grup que controla Dragados

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat multes que sumen 203,6 milions d’euros a les sis constructores més importants d’Espanya per haver alterat durant 25 anys licitacions públiques d’edificació i infraestructures, funcionant com un càrtel que pactava preus dels contractes.

Els gegants sancionats són FCC, Dragados, Ferrovial, Acciona, OHL i Sacyr, que segons la CNMC van reunir-se cada setmana entre els anys 1992 i 2017 per analitzar licitacions i compartir les estratègies de concurrència a concursos públics -informació considerada comercialment sensible- i treballs tècnics.

Competència, en la seva resolució, destaca que, pel fet de compartir ofertes tècniques i informació, les constructores multades van incomplir els deures de proposició única i de secret en les propostes, de manera que van obviar la independència amb què han d’actuar les empreses que aspiren a obtenir contractes públics.

Dels 203,6 milions d’euros en multes, Dragados ha de pagar 57,1 milions; FCC, 40,4 milions, Ferrovial, 38,5 milions; Acciona, 29,4 milions; OHL, 21,5 milions; i Sacyr, 16,7 milions. El grup que formaven, on hi havia també l’exonerada Lantania, es va dissoldre 2017 admetent que la seva actuació podia haver estat anticompetitiva.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Competència imposa 204 milions en multes a les sis constructores més grans d’Espanya per funcionar com un càrtel”

Feu un comentari