Aragonès estudia denunciar el jutge que va autoritzar que l’espiessin

L'advocat del president demana les resolucions amb què Pablo Lucas va autoritzar el CNI a fer l'espionatge

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (Twitter).

El president Pere Aragonès ha presentat al jutjat de guàrdia de Barcelona la seva querella contra l’exdirectora del Centro Nacional de Inteligencia (CNI), Paz Esteban, i contra la mercantil NSO Group, propietària del programari Pegasus, per haver-lo fet espiar quan era vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia i Hisenda, el gener de 2020.

En la querella, difosa aquest dimecres, Aragonès també assegura que “amb una alta probabilitat” ampliarà la querella “pel delicte de prevaricació judicial” contra el jutge de control del CNI si es confirma que va autoritzar intervenir el seu mòbil.

“No pot existir cap justificació per a la utilització d’un software de monitoratge absolut del querellant”, afirma l’advocat del president, el penalista Andreu Van den Eynde. El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Lucas Murillo, i el seu suplent, Andrés Martínez-Arrieta, haurien firmat les resolucions perquè el CNI espiés 18 persones a Catalunya, segons es va fer públic.

Reclama que el Tribunal Suprem “certifiqui si ha autoritzat l’ús de software d’escorcoll remot, monitorització, abalisament o qualsevol fórmula d’intervenció de les comunicacions i la intimitat del president Aragonès”. És a dir, que remeti a la instrucció el “testimoniatge de les resolucions judicials que han autoritzat la ingerència”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Aragonès estudia denunciar el jutge que va autoritzar que l’espiessin”

Feu un comentari