CaixaBank incrementa la seva aposta pel món rural i el sector agroalimentari amb el nou AgroBank

CaixaBank incrementa la seva aposta pel món rural i el sector agroalimentari amb el nou AgroBank, que comença una nova era després d’haver-se consolidat com a entitat financera lider en el sector agroalimentari, al que s’ha sumat la integració del negoci de Bankia relacionat amb el sector primari. En aquesta nova etapa, es compromet a ajudar a la transformació del sector facilitant a agricultors, ramaders i sector pesquer la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis. A més, l’entitat vol contribuir també a fomentar el relleu generacional amb programes de joves agricultors tech i l’impuls de la dona en els entorns rurals.

“L’inici d’aquesta nova etapa d’AgroBank coincideix amb un moment de canvi per al sector agroalimentari, ple de reptes i oportunitats. Per això, és el moment d’apostar per l’AgroTech, l’agro del futur. AgroBank liderarà el canvi per facilitar-lo als nostres clients”, afirma Sergio Gutiérrez, director d’AgroBank, la marca que engloba el negoci del sector agroalimentari a CaixaBank.

AgroBank neix l’any 2014 amb 400 oficines i, en menys d’una dècada, s’ha posicionat com  l’entitat líder en el sector agroalimentari a Espanya. Amb 1.650 oficines rurals i 1.175 oficines AgroBank, es posen a disposició dels clients més de 3.000 gestors oferint un assessorament especialitzat en el sector.  Tot això es tradueix en què un de cada dos agricultors i ramaders d’aquest país són clients d’AgroBank. A més, compta amb una quota PAC per damunt del 25% i una concessió de finançament el 2021 de gairebé 17.400 milions d’euros.

Per visualitzar l’inici d’aquesta nova etapa, AgroBank llança la campanya de comunicació i posicionament ‘Sent agro. La nova era comença amb tu’, on es completa la proposta de valor d’AgroBank amb el llançament entre altres coses de l’’Ecosistema d’Innovació Agro’, creat per posar en marxa nous projectes de digitalització i innovació, donar impuls a joves i dones i oferir accés als fons Next Generation  de la Unió Europea per a una agricultura sostenible.

Mitjançant aquesta campanya, es llançaran nous perfils en xarxes socials, com Twitter (@AgroBank_CABK) i Linkedin (AgroBank CaixaBank), que oferiran contingut multimèdia exclusiu i seran claus en la ‘Comunitat AgroBank’. Aquests nous canals de relació estan dirigits a clients i no clients, i que comptaran amb els millors experts del sector, notícies de rellevància per a l’activitat agroalimentària i continguts experiencials.

 

Proposta de valor d’AgroBank

La proposta de valor d’AgroBank es basa en quatre verticals, evolucionant els tres de la primera etapa i creant-ne un quart per a aquesta nova etapa. El primer d’ells és una extensa de xarxa d’oficines present en tots els territoris en què el sector agroalimentari juga un paper preponderant en l’economia de la zona i els equips especialitzats que donen servei als clients. Al costat de les 1.175 oficines d’AgroBank, CaixaBank complementa la seva presència en les zones menys poblades amb més de 1.650 oficines ubicades en municipis de l’àmbit rural, cosa que la situa com l’entitat financera amb més presència en aquest tipus de localitats.

Això s’acompanya d’un segon vertical, el catàleg de productes i serveis més complet del mercat, al que aviat s’uniran noves solucions paquetitzades i eines que facilitin la vida als clients, sense oblidar la forta capacitat de finançament especialitzat, com el confirming i el factoring, o l’activitat de comerç exterior. Tot això amb l’objectiu de construir el més gran ecosistema agro que englobi tot el conjunt de solucions per al sector.

El tercer pilar són les accions d’impuls al sector on, a través de la Comunitat Agro, clients i no clients tindran accés a tota la informació que fan que AgroBank sigui referència en el sector, com la participació en fires i jornades o les càtedres AgroBank. Al costat d’això, l’entitat posarà en marxa plans per fomentar el relleu generacional en el sector per a joves agricultors, centrats en l’ús de noves tecnologies, amb formació en innovació, digitalització i sostenibilitat. Igualment, AgroBank continuarà treballant en un pla per impulsar la diversitat i el paper de la dona en els entorns rurals.

L’últim vertical de la proposta de valor d’AgroBank per a la seva nova etapa és l’AgroTech, per acompanyar als clients en la transició cap a un agro del futur, basat en la innovació, la digitalització i la sostenibilitat. En aquest sentit, l’entitat va anunciar recentment el llançament d’un Ecosistema d’Innovació Agro, amb la finalitat d’afavorir la inversió per a la modernització de les explotacions agràries i, d’aquesta manera, promoure la seva competitivitat.

Entre les iniciatives que integren aquest ecosistema d’innovació, hi ha el programa llançat juntament amb el Consell Europeu d’Innovació (EIC) per accelerar la digitalització del sector agro amb solucions tecnològiques i innovació de start-ups amb què transformar la indústria agroalimentària amb l’objectiu de produir aliments de forma sostenible i saludable. A aquest programa, s’uniran aviat noves iniciatives que proporcionin als clients d’AgroBank solucions a mida amb un fort component tecnològic i d’innovació.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari