Borràs s’aferra al càrrec queixant-se que la volen “apartar” de la política

La líder de Junts creu que la millor decisió és no dimitir "precisament pensant en la dignitat del Parlament"

Laura Borràs
Laura Borràs

La presidenta del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs, ha rebutjat aquest dimarts renunciar al càrrec pel fet d’estar a un pas de judici pel cas de presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

“És precisament pensant en la dignitat del Parlament que considero que no he de dimitir”, ha respost als dirigents d’altres formacions polítiques que li han suggerit darrerament que, en aquestes circumstàncies, pensés abans en el prestigi de la institució que en ella mateixa.

Borràs, que ha reiterat que “soc innocent” i s’ha mostrat “especialment orgullosa” de la seva feina al capdavant de la ILC, ha afirmat que “no tinc intenció de fer un pas al costat com m’exigeixen els que em volen apartar de la vida política“.

A aquestes persones els ha reclamat que evitin “temptacions partidistes d’emparar-se en la presumpció de culpabilitat”. Als independentistes, en concret, els ha dit que els polítics no poden fer de jutges. “El que censuro és que es vulgui aprofitar l’autoritària justícia espanyola com a excusa per apartar-me“, ha manifestat.

Entre les darreres veus d’altres partits que han suggerit a Borràs que es plantegi deixar el càrrec, hi ha les de Marta Vilalta, la portaveu d’ERC, el soci de govern de Junts, Carme Forcadell, expresidenta de la cambra catalana, i Jéssica Albiach, la cap de files d’En Comú Podem al Parlament. Tots els grups de la cambra, excepte el de Junts, són favorables a la suspensió de Borràs si finalment va a judici.

Sobre l’article 25.4 del reglament del Parlament, que preveu la suspensió d’un membre de la cambra al qual se li ha obert judici oral per un cas de presumpta corrupció, Borràs s’ha escudat esgrimint que el parer dels lletrats de la Mesa del Parlament és que “vulnera clarament la presumpció d’innocència”.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari