Un exmilitant de la JCN denuncia assetjament sexual per part d’un dirigent de CDC

Nil Garcia diu que va ser assetjat per un membre de Convergència de Tarragona que havia estat regidor

L’exmilitant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil de Convergència Democràtica (CDC), Nil Garcia, ha denunciat que va ser assetjat sexualment per un dirigent de CDC que havia estat regidor a una ciutat important de la província de Tarragona. Els fets haurien passat fa vuit anys, el 2014, però Garcia diu que s’ha decidit ara a fer públics els fets perquè “fa poc la persona involucrada em va tornar a escriure per Facebook i em va fer reviure-ho tot”.

A través del seu compte de Twitter, l’exmilitant de la JNC diu que “quan tenia 16-17 anys vaig patir un cas d’assetjament sexual en el partit on militava (JNC-CDC) i que va perdurar alguns mesos”, afegint que és “una història que gairebé ningú coneix”. Nil Garcia explica que “mai vaig tenir cap problema dins la JNC, tot el contrari, hi guardo molt bons records. El problema va venir d’un senyor que militava a Convergència, concretament, a Tarragona. Quan vaig entrar a militar estava molt actiu i participava en actes arreu del territori”.

Garcia concreta que “vaig conèixer gent, visites pobles i ciutats i allà va aparèixer aquell senyor (li direm senyor Q). Em va semblar simpàtic, a més, tenia un càrrec orgànic en el partit i havia estat regidor d’una important ciutat catalana, pel que per mantenir contacte ens vam agregar al Facebook”.

En el fil de Twitter, l’exmilitant de JNC desgrana com aquest dirigent de CDC va acabar assetjant-lo sexualment, i en els darrers missatges a Twitter diu que fa aproximadament una setmana el senyor Q em va obrir de nou per Facebook. Després de 8 anys! Ni vaig contestar. Abans de bloquejar-lo, vaig mirar el seu perfil. Segueix quedant amb nois de les joventuts “per parlar de política“.

Nil Garcia acaba el seu relat dient que “fa vergonya explicar això, per veure com vaig caure. Però necessito desfogar-me. Em vaig sentir destrossat fa 8 anys, i intento pensar poc en aquell episodi. Per alguns serà res, per mi em va deixar fet pols. I recordar-ho fa pocs dies de nou va ser el pitjor”. Es dona la circumstància que arran de la denúncia feta per aquest exmilitant de la JCN altres persones vinculades a l’organització juvenil de CDC afirmen que també han estat víctimes del senyor Q i que aquest dirigent polític continua assetjant joves de la formació política.

De fet, també a Twitter, l’actual secretari general de la JNC, Álvaro Clapés-Saganyoles, afirma que “m’he posat en contacte amb el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, per coordinar les actuacions davant dels fets denunciats. De nou, ho he fet en privat i ho torno a fer públicament: tot el suport i acompanyament a les persones afectades. Teniu el suport de tota la JNC“.

 

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari