La UDEF va fer informes contra Rosell usant dades del blog d’un confident de Villarejo

Els agents investigadors van considerar rellevants i indiciàries aquestes dades

Sandro Rosell
Sandro Rosell

Informes sobre l’expresident del FC Barcelona Sandro Rosell elaborats per agents de la Unitat Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) van incloure dades extretes del blog d’un confident de l’excomissari José Manuel Villarejo, home clau de la trama parapolicial que va ordir la denominada operació Catalunya del Ministeri de l’Interior que encapçalava Jorge Fernández Díaz, revela El Periódico. Els oficis del Jutjat Central d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional reflecteixen aquest fet, especifica el mateix diari.

Segons aquesta informació, Vilarejo i l’inspector de policia Antonio Giménez Raso es van reunir el 2012 amb José Luis P., el responsable del blog La Transparència de Sandro Rosell, dedicat a assenyalar presumptes irregularitats econòmiques del president de FC Barcelona d’aleshores. El blogger ha dit que Villarejo es feia passar per un periodista i advocat, i que fins uns anys després no va saber qui era.

Citant El Periódico de España, el mateix diari afegeix que al·lusions del blog van fer-se servir en informes de la UDEF elaborats el 2016 per acusar Rosell. En concret, en un es va incloure com un indici el fet que l’expresident del Barça va ser apoderat de la filial espanyola de la companyia suïssa ISL, acusada de pagar comissions a Ricardo Teixeira, l’expresident de Confederació Brasilera de Futbol (CBF), quan Rosell ja estava sota la lupa eel FBI per presumptes cobraments il·legals de comissions.

Un altre també va citar La Transparència de Sandro Rosell amb relació amb un presumpte cobrament de comissions de Rosell per un amistós disputat al Qatar el 2010 entre les seleccions del Brasil i l’Argentina. En particular, la UDEF va considerar “ampliatòria” la informació d’aquest blog i “un indici més de la vinculació entre l’empresa qatariana que va finançar el partit i Sandro Rosell”, publica El Periódico.

L’Audiència Nacional va confirmar l’abril del 2019 l’absolució de l’expresident blaugrana, a qui la Fiscalia acusava de blanquejar comissions il·legals de Ricardo Teixeira.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari