Per on ha tret el cap per sorpresa el desaparegut coordinador català del famós CatalanGate?

Per Ginebra. Ho va fer ‘on line’ en un acte convocat per Òmnium Cultural i l’Institut de Drets Humans de Catalunya per parlar del famós CatalanGate, el 30 de juny. Elies Campo, sense el qual el CatalanGate no hauria estat possible, en paraules de l’ex-presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, estava desaparegut des de que EL TRIANGLE va informar que havia mentit al seu currículum fent-se passar per alt càrrec de Telegram Messenger, fet que va ser desmentit categòricament per un portaveu d’aquesta empresa.

De fet, no estava previst que Campo participés en aquest acte, però a última hora va substituir el representant del laboratori canadenc de tecnologia i drets humans Citizen Lab, que és qui va publicar l’informe batejat com a CatalanGate, el passat 18 d’abril. El presentador de l’acte, Karlos Castilla, no va donar explicacions del canvi de portaveu de Citizen Lab, que inicialment havia d’haver estat John Scott-Railton, investigador sènior d’aquest laboratori.

Tot apunta que Citizen Lab vol tenir un perfil baix en aquest cas després que s’hagi posat en qüestió el rigor científic del seu informe i que els seus responsables s’hagin negat a que una comissió independent certifiqui la seva afirmació que 65 persones partidàries de la independència de Catalunya van ser espiades anys enrere amb els programaris maliciosos Pegasus i Candiru.

A l’acte de Ginebra hi va participar l’ex-president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Cuixart, que s’ha traslladat a viure a Suïssa per motius empresarials, segons ha explicat, sí que va assistir físicament a l’acte. Va dir que estava molt content de poder saludar Campo pel seu “gran treball” en la preparació del CatalanGate. Campo, que no se sap des d’on va intervenir, no va dir ni una paraula sobre l’espionatge a independentistes catalans i es va dedicar a parlar dels perills que comporta l’ús de programaris maliciosos pel dret a la intimitat.

L’acte, que es va celebrar al Club de Premsa de Ginebra, es va presentar com una roda de premsa, però no es va permetre que els periodistes assistents fessin preguntes.

(Visited 397 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari