Aragonès ataca als discursos catastrofistes contra Catalunya

El president de la Generalitat ha afirmat que vol “reindustrialitzar el país” amb “projectes transformadors” com instaurar una indústria de semiconductors, reconvertir el sector de l'automoció i impulsar les tecnologies mèdiques avançades

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC)
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya (ERC).

“Catalunya lidera la recuperació i continua sent el referent de l’economia a Espanya”, ha assegurat el president de la Generalitat a la presentació de la Memòria Econòmica 2021, presentada pel Consell General de Cambres català. “Les dades contradiuen els discursos catastrofistes contra Catalunya. Constaten la recuperació que ha començat ja i amb més força que a la resta de l’Estat”, ha afirmat. Aquests “discursos derrotistes”, ha argumentat, desincentiven l’activitat econòmica, “no són veritat i no han contribuït al creixement”.

La Memòria Econòmica de les cambres ha explicat que l’economia catalana ha crescut un 5,8% en el 2021 i ha superat el 5,1% de l’economia espanyola i el 5,4% de la zona euro. El president català ha reconegut que la situació actual és “d’elevada dificultat” i que l’Administració ha de potenciar polítiques expansives i la defensa dels interessos de les llars en dificultats.

Aragonès ha rebutjat els “falsos miralls” que comparen a l’economia catalana amb Madrid, que està beneficiada per l’efecte capitalitat. Ha assenyalat que les empreses catalanes estan demostrant una gran resiliència en un context econòmic complex.

Objectiu 2030: “Reindustrialitzar el país”

Ha indicat que “cal donar forma a un acord de rendes” i secundar amb “mesures concretes” per fer front a la situació econòmica derivada de la inflació i la pujada dels tipus d’interès. Aquests canvis s’han de dur a terme amb “projectes transformadors” com la instauració d’una indústria de semiconductors a Catalunya, la reconversió del sector de l’automoció i l’impuls a les tecnologies mèdiques avançades.

L’objectiu del Govern és “reindustrialitzar el país” i aconseguir que el 25% del PIB sigui industrial i basat en l’economia verda i tecnològica el 2030, segons el líder de l’executiu català. Ha anunciat que s’augmentarà un 34% l’oferta de formació professional en el 2022.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari