Subirats justifica un increment de la despesa militar

El ministre d'Universitats (UP) assegura que els canals de diàleg entre l'executiu central i la Generalitat "estan permanentment oberts"

Joan Subirats
Joan Subirats

Joan Subirats, el ministre d’Universitats, ha considerat justificat aquest divendres que s’incrementi la despesa militar si els riscos en l’escenari internacional augmenten, com sosté que és el cas per l’esclat de la guerra a Ucraïna, però no ha concretat si troba correcte l’objectiu de destinar un 2% del PIB a la defensa, en declaracions al programa Cafè d’Idees (La 2, Ràdio 4).

Subirats ha recordat que va votar que no en el referèndum d’adhesió a l’OTAN, però ha afegit que ara s’ho hauria de tornar a pensar i que actualment no s’està plantejant un debat sobre la permanència d’Espanya en l’Aliança Atlàntica.

El titular d’Universitats ha assegurat que de la qüestió catalana se’n continua parlant en el govern d’Espanya, per bé que sense “el nivell de visibilitat ni de prioritat” d’altres moments per la guerra d’Ucraïna.

També ha dit que “els canals estan permanentment oberts” entre l’executiu central i el de la Generalitat, malgrat la congelació de les relacions anunciada pel president català, Pere Aragonès, arran de l’esclat del cas Pegasus.

Subirats, això sí, ha afegit que el cas Pegasus ha complicat la visibilitat del diàleg, i que hi ha interrogants sense resoldre sobre aquest afer i “un camí a córrer”, partint de les conclusions de la investigació de la Defensora del Poble, per aclarir “el procés dels secrets oficials”.

En clau de partit, el ministre s’ha mostrat obert a participar en el projecte liderat per la vicepresidenta Yolanda Díaz a Podemos, però ha considerat “més difícil” ser el candidat d’aquest espai polític a l’alcaldia de Barcelona.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari