L’anul·lació del vot delegat de Puig torna a posar a prova Borràs

La presidenta del Parlament ha de decidir si acata la sentència o desobeeix el Tribunal Constitucional

  Lluís Puig, exconseller de Cultura
  Lluís Puig, exconseller de Cultura

  La sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el vot delegat del diputat i exconseller Lluís Puig (JxCat) torna a posar a prova la presidenta del Parlament, Laura Borràs, qui ha de decidir ara si acata la resolució judicial tal com va fer amb la retirada de l’escó a l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà. Durant el ple d’aquest dimarts i dimecres, Puig ha exercit el vot delegat perquè el Parlament no havia rebut encara la notificació del Constitucional i la Mesa va acordar que el diputat pogués participar a distància, però de cara al ple de la setmana vinent sí que s’haurà de prendre una decisió definitiva.

  Borràs ja ha iniciat les converses amb la resta de partits independentistes i, segons fonts consultades per Nació Digital, la presidenta del Parlament ha posat èmfasi en les conseqüències penals que podria patir si no obeeix la sentència del tribunal, que és ferma. La també presidenta de Junts sempre ha fet bandera de la desobediència, però en el cas de Juvillà va optar per retirar-li l’escó abans que la resolució fos ferma, assenyalant com a culpables els funcionaris de la Cambra per haver actuat de manera “improcedent”.

  Sigui quina sigui la decisió de Borràs, ERC tancarà files amb la presidenta del Parlament amb la condició que s’expliqui amb claredat, sense llançar pilotes fores com va passar en el cas de l’exdiputat cupaire. En el cas dels anticapitalistes, la diputada Laia Estrada ha manifestat que la CUP farà “tot el que estigui en les nostres mans per a defensar el dret al vot” de Puig. No hi ha cap resposta consensuada de l’independentisme, i la decisió que prengui la presidenta del Parlament demostrarà fins a quin punt està disposada a desobeir, actitud que sempre ha defensat.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides