La ministra Raquel Sánchez defensa que “hem aconseguit contenir la inflació 3,5 punts”

La titular de Transports, oberta a replantejar mesures com la bonificació dels carburants després que la taxa interanual d’IPC assolís el seu màxim en 37 anys

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez
La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha defensat que “hem aconseguit contenir la inflació 3,5 punts” amb les mesures aplicades pel govern d’Espanya, que ha jutjat positivament, l’endemà que l’Institut Nacional d’Estadística (INE) hagi publicat una dada avançada de l’IPC interanual rècord en els darrers 37 anys.

Després de la pujada, que ha situat la taxa en el 10,2% i que l’INE atribueix a l’encariment dels carburants i els aliments, Sánchez ha sit que “seria més elevada” sense l’aplicació de les mesures governamentals, com la bonificació dels carburants, que s’ha mostrat oberta a replantejar també en declaracions al programa Aquí Cuní (Cadena SER).

Sobre els màxims històrics del preu del carburant, la titular de Transports, en concret, ha assegurat que si el govern no hagués aplicat la bonificació, “el carburant seria 20 cèntims més car”. “En el moment que s’observi que potser alguna d’aquestes mesures s’ha de replantejar, com hem fet ara, ho faríem”, ha indicat.

Sánchez sosté que el govern “ha demostrat que reacciona”, que “és flexible en el plantejament de les seves mesures”, i que les seves decisions reflecteixen “sensibilitat social”, en referència a la mobilització de 15.000 milions d’euros “per garantir que els més vulnerables, que les classes treballadores, no són els que pateixen sempre les conseqüències de la crisi”, segons ha manifestat.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari