Joan Laporta salva la temporada amb una plusvàlua discutible de 267 milions d’euros pels drets televisius

El FC Barcelona activa així la primera de les palanques

Joan Laporta
Joan Laporta

Finalment, sobre la botzina pràcticament, el FC Barcelona ha tancat amb Sixth Street, un fons d’inversions, la venda de 10% dels drets de televisió del club de LaLiga. La novetat inesperada ha estat l’aplicació d’un estrany concepte comptable: la generació d’una plusvàlua en llibres superior a la inversió prevista per aqueixa cessió durant 25 anys.

Dit d’una altra manera, Joan Laporta podrà asseure un benefici de 267 milions de l’operació, encara que l’entrada en la tresoreria serà de 207,5 milions. Els auditors han acceptat l’estimació que, projectant el valor dels drets de televisió en els pròxims 25 anys, aquests actius augmentarien de valor, exactament 59,5 milions més.

Es tracta d’una altra d’aquestes jugades comptables que amb el temps acabaran generant una compensació i un ajust del balanç. Aquesta plusvàlua, del tot discutible, no deixa de ser una espècie de bestreta que afegir, tard o d’hora, a la reducció del 10% dels ingressos anuals pels drets de LaLiga, avui avaluat en 16’5 milions.

La notícia, com ja s’havia anunciat, s’ha conegut en forma de nota oficial del FC Barcelona sense que ni Laporta ni ningú del seu equip econòmic hagi ofert detalls ni més explicacions.

La conseqüència de l’acord serà, de manera immediata, la reestructuració de les pèrdues previstes per a aquest exercici, de 150 milions, el greu desequilibri pressupostari que ha provocat la urgència i les presses, de manera que l’exercici podrà donar aquesta temporada un benefici superior als 100 milions. Si hi ha guanys, lògicament l’auditor haurà d’aplicar l’impost de societats que pot suposar en aquest cas una reducció significativa dels beneficis. És el que passa quan no existeix un guió ajustat, que el Barça s’havia quedat molt curt abans de vendre els drets de TV i ara es passarà per l’altre extrem amb una mossegada addicional per culpa d’un augment considerable de l’impost de societats.

En qualsevol cas, el Barça ha d’aprendre la lliçó, perquè aquesta venda a la carrera no soluciona, al contrari, cobrir el pressupost de l’exercici que comença demà amb 16,5 milions menys d’ingressos assegurats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.