Illa respon la invitació d’Aragonès amb 43 propostes

El president de la Generalitat s'ha mostrat obert a convocar la taula de partits catalans que reclama el PSC

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, al Parlament

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha enviat una carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la qual li recorda les 43 propostes d’acord que els socialistes consideren que han de ser els temes a tractar en una taula de diàleg de partits polítics catalans, i que els socialistes han demanat reiteradament que es reuneixi. Amb aquesta carta, Illa ha donat resposta a la demanada que li ha fet el president Aragonès al Parlament, quan ha reclamat al PSC que fixi una proposta de temes que donin contingut a la convocatòria de la taula de partits.

Els punts que Illa ha enviat a Aragonès són els mateixos que el PSC ja va fer arribar “presencialment el 16 de febrer d’enguany, i en què s’hi inclouen 43 acords, agrupats en 3 apartats diferents”, segons diu Illa en el missatge enviat el president català. En la carta, el líder dels socialistes catalans diu a Aragonès que “el diàleg és l’instrument en democràcia per bastir consensos, construir acords i avançar solucions compartides“, i que “si sempre és aconsellable, en temps d’incertesa i complexitat com els que vivim es fa, penso, gairebé indispensable”.

Amb aquesta carta, els socialistes catalans contestaven la petició feta per Aragonès en la sessió de control del Parlament al govern d’aquest dimecres, i en la qual el president català va mostrar-se obert a convocar la taula de diàleg de partits catalans que reclamen els socialistes sempre que es dotés de continguts a debatre. S’apunta, però, que des del govern de la Generalitat no consideren els 43 punts del PSC com a arguments suficients per convocar la taula per la qual cosa, no està garantida que hi hagi aviat una reunió entre les forces polítiques catalanes i el govern de la Generalitat.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari