Esther Giménez-Salinas és elegida Síndica de Greuges de Catalunya

Proposada per PSC, ERC i Junts, l'ex-rectora de la URL substitueix Ribó i tindrà un mandat de sis anys

Esther Giménez-Salinas

El Parlament de Catalunya ha votat a favor d’Esther Giménez-Salinas com a nova Síndica de Greuges, en substitució de Rafael Ribó, el mandat del qual estava caducat des de feia tres anys. L’aprovació s’ha produït amb 91 vots a favor i 39 en contra. Els grups de PSC, ERC i Junts havien proposat Salinas al càrrec.

L’exrectora de la Universitat Ramon Llull i exvocal del Consell General del Poder Judicial serà la quarta síndica de greuges, i la primera dona al càrrec. Salinas substitueix així Ribó, que va ser síndic durant divuit anys -els últims tres en funcions-, però ella tindrà un mandat de sis anys, i no podrà ser reelegida.

La presidenta del parlament, Laura Borràs, ha de proclamar ara l’elecció de Salinas, comunicar-la al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ordenar-ne la publicació al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La nova síndica haurà de prendre possessió del càrrec davant la Mesa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.