Els casos de verola del mico es dupliquen en set dies a Catalunya

La majoria de casos són d'homes d'entre 19 i 66 anys que s'han contagiat per relacions sexuals

Verola del mico

El brot de verola del mico, lluny d’aturar-se, no para de créixer, sobretot en grans ciutats com Barcelona i Madrid. A Catalunya ja se n’han confirmat 380 casos, i se n’estudien 42 de sospitosos. Són més del doble de confirmats que fa una setmana, quan n’hi havia 150.

Davant l’escassetat de vacunes, els metges recorden que és una malaltia lleu, però dolorosa, i que s’han de prendre mesures per frenar-ne l’expansió.

La majoria dels casos confirmats són homes amb edats compreses entre els 19 i els 66 anys que han iniciat la simptomatologia entre el 5 de maig i el 23 de juny. Gairebé tots els casos han presentat febre, astènia, inflamació de ganglis i ferides cutànies. El mecanisme de transmissió probable més freqüent és el contacte estret, moltes vegades amb relacions sexuals, en el context d’esdeveniments festius.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari