El Lleida Esportiu i el CD Reus, entre els principals morosos d’Hisenda

La constructora Reyal Urbis continua sent la deutora a l'Agència Tributària més destacada amb 310 milions d'euros pendents

Joan Oliver, quan era propietari del Reus Deportiu
Joan Oliver, quan era propietari del Reus Deportiu

Foto: TV3

Dos clubs de futbol catalans, el Club Lleida Esportiu i l’extint Club de Futbol Reus Deportiu, figuren a la llista dels principals deutors a Hisenda que ha publicat aquest dijous l’Agència Tributària. L’entitat de la comarca del Segre, fundada el 2011 després de la desaparició de la UE Lleida, deu 1,7 milions d’euros. En el cas del CD Reus, un club de 111 anys que es va dissoldre per decisió judicial el 2020, la xifra pendent de pagar al fisc és 1,33 milions d’euros.

El principal morós encara és la constructora Reyal Urbis, liquidada el 2017, ja que el seu deute és de 310 milions d’euros, 30 milions menys que al final del 2021 però molt per sobre dels 127,6 milions d’euros de Palemad Reciclaje, els 123,5 milions de Marillion i els 111 milions de Vittone 1842.

Altres gegants que es van ensorrar durant els anys posteriors a la crisi del 2008 també es mantenen a la llista, com és el cas de la constructora Martinsa Fadesa, objecte de la liquidació més gran d’aquella època, superant la de Reyal Urbis, que encara deu a l’Agència Tributària 5,69 milions. En canvi, la immobiliària Nozar, que acostumava a ocupar un lloc destacat a la llista amb un deute de 215 milions, ja no hi és després de l’acord que va tancar amb Hisenda.

Les persones físiques amb més deutes són els empresaris immobiliaris Ramón Olivares Garrigós i Agustín Olivares Garrigós (tots dos amb 36,84 ME). Una de les novetats més sonades és la inclusió de Luis Medina, el comissionista en operacions de compra de mascaretes de l’Ajuntament de Madrid, amb un deute de 650.000 euros.

D’aquesta llista també en formen part, l’exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato (1,4 ME), l’exbanquer Mario Conde (7,8 ME), l’exjugador del FC Barcelona Samuel Eto’o (gairebé 1 ME), el jugador del FC Barcelona Daniel Alves (2,09 ME), i el cuiner Sergi Arola (gairebé 1 ME), entre altres celebritats.

A banda del Lleida Esportiu i el CD Reus, altres clubs esportius inclosos a la llista de morosos són l’Hèrcules d’Alacant, el Real Jaén, el Real Murcia, el desaparegut Ciudad de Murcia i el Xerez. El Lleida Bàsquet, com Twitter, ha sortit de la llista.

El 2021 es va tancar amb 7.037 morosos amb Hisenda de més de 600.000 euros, un 3,3% menys que els que hi havia en la llista difosa per l’Agència Tributària el passat mes de desembre.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari