Cimera de l’OTAN: Pedro Sánchez pretén doblar la inversió en defensa

El Partit Popular posa com a condició que en l'acord hi siguin els dos partits del govern espanyol

Pedro Sánchez amb Joe Biden

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha aprofitat el tancament de la cimera de l’OTAN, celebrada aquests dies a Madrid, per reclamar un gran pacte d’estat per tal d’incrementar la despesa de defensa. Un reclam d’acord amb l’esperit unànime final de la cimera, el d’incrementar la despesa militar.

Actualment, Espanya gasta 19.500 milions d’euros -poc més de l’1% del PIB. La intenció és arribar al 2% i, com que el PIB pujarà, és per això que el govern espanyol defensa que es destini més del doble a la despesa militar, que defensa com a inversió.

L’acord, però, no es presenta fàcil: el PP ha demanat com a condició per votar a favor de la proposta que hi siguin els dos partits del govern espanyol. Això inclou Podem, soci del PSOE en el govern espanyol, que no estan d’acord amb la mesura.

L’augment de les partides destinades a defensa és un dels acords als quals han arribat tots els membres de l’Aliança Atlàntica. El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha dit que la inversió és clau i que s’ha de fer de forma conjunta per fer front als perills del món actual.

Segons ha declarat el president dels EEUU, Joe Biden, els EEUU aprovaran en els propers dies un paquet d’ajudes de 800 milions d’euros per l’OTAN.

Un dels acords que ha adoptat el plenari és continuar ajudant Ucraïna i el que faran és enviar material bèl·lic més modern, perquè puguin retirar el que tenen i que ja s’ha fet vell.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.