Sánchez lamenta les morts, però demana empatia amb la gendarmeria marroquina

El president espanyol diu que no coneixia les imatges quan va dir que el salt a la tanca va estar "ben resolt"

  El president del govern central, Pedro Sánchez

  Foto: @Congreso_Es

  El president del govern central, Pedro Sánchez, ha lamentat la mort de 37 migrants durant l’intent de saltar la tanca de Melilla el passat divendres, però ha mantingut el seu suport a l’actuació de la gendarmeria marroquina i ha evitat criticar els cops i la desatenció a què van ser sotmesos els migrants. En una entrevista a la SER, el cap de l’executiu espanyol ha definit en tot moment el salt com a “violent”, i ha demanat empatia per a la policia del Marroc.

  “Els marroquins també tenen un problema de migració irregular. Jo lamento la pèrdua de vides humanes, em solidaritzo amb els familiars. Però demano que ens posem també a la pell de la gendarmeria marroquina que ajuda l’espanyola a protegir les fronteres, i també en el dret dels ciutadans de Ceuta i Melilla a tenir fronteres segures”, ha manifestat Sánchez, que ha destacat que “en 12 mesos Melilla ha patit vuit atacs violents a la tanca”.

  El president espanyol ha tractat de justificar les seves primeres declaracions sobre els fets assenyalant que quan va dir que el salt va estar “ben resolt” per part de la gendarmeria marroquina no havia vist les imatges, però ha insistit a responsabilitzar les “màfies que trafiquen amb els éssers humans”. “Jo vaig conèixer aquelles informacions i aquelles imatges després de fer aquestes declaracions. És evident que lamento les morts que s’han produït a Nador”.

  Sánchez s’ha referit al “drama” de la immigració i ha manifestat que els fets ocorreguts són “l’últim acte d’una tragèdia”: “Ens oblidem de recordar que Espanya és l’únic país de la UE que té frontera amb Àfrica. La bretxa de desigualtat més gran del món. El drama és complex”, ha assenyalat. Respecte a la compareixença que demanen els socis de govern i l’oposició per tal que doni explicacions, el cap de l’executiu espanyol s’ha limitat a manifestar que serà un dels assumptes que es tractarà en el debat sobre l’estat de la Nació, el qual probablement se celebrarà del 12 al 14 de juliol.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.