Darrer servei del Síndic Rafael Ribó a la causa ‘indepe’ abans de plegar

Deixa el càrrec que ha ocupat 18 anys amb un informe sobre el 'Catalangate' abans de ser substituït per Giménez-Salinas

El Síndic de Greuges ha conclòs que s’ha atemptat contra els drets fonamentals dels espiats amb Pegasus. Així ho ha exposat aquest dimecres Rafael Ribó, que ha presentat l’informe ‘Cas Pegasus: vulneracions dels drets a la intimitat, la defensa i d’altres drets’.

Segons Ribó, tot i que en els 18 casos coneguts de ciutadans particulars s’ha comptat amb autorització judicial per a l’espionatge, s’ha atemptat contra els drets fonamentals de privacitat, defensa i participació política dels afectats.

En canvi, en la resta de casos -més de 40-, ha afegit, ni s’han respectat les previsions legals. Per tot plegat, el Síndic ha demanat una “reparació” per part dels poders públics implicats i una reforma “urgent” de la llei de secrets oficials.

D’aquesta manera i després de 18 anys en el càrrec, Ribó acaba el seu mandat com a Síndic de Greuges. Demà dijous, el Ple del Parlament designarà la jurista Esther Giménez-Salinas com a successora de Ribó, fruit de l’acord entre ERC, Junts per Catalunya i el PSC.

Finalitza així la controvertida etapa en aquesta institució, caracteritzada per les complicitats de l’exdiputat d’ICV amb el procés i els seus viatges arreu del món.

(Visited 164 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari