La Fiscalia investiga l’espionatge a Giró que Sánchez-Camacho va encarregar a Villarejo

La denúncia del conseller assenyala una suposada "connivència" d'alts càrrecs del PP amb els fets

  El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró

  Foto: @economiacat

  La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació sobre l’espionatge a l’actual conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, que hauria encarregat l’exlíder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, a l’excomissari José Manuel Villarejo quan Giró era director general adjunt de CaixaBank. La investigació arriba després que el conseller hagi presentat una denúncia arran de les converses revelades pel digital El Món.

  La demanda de Giró manté que el presumpte espionatge s’hauria produït en el marc de l’operació Catalunya, un entramat policial i polític per crear suposades “proves falses que servissin per intimidar, extorsionar i/o desprestigiar a persones que, d’una manera o altra, consideraven properes a l’independentisme”. I manifesta que, “arran de la conversa, podria haver-se iniciat contra la persona del senyor Giró alguna mena de seguiment o control policial de les seves comunicacions telefòniques”.

  La denúncia, a més, assenyala una presumpta “connivència” d’alts càrrecs del PP amb els fets, ja que en les converses Villarejo indica a Sánchez-Camacho que “María Dolores”, en referència a l’exdirigent popular María Dolores de Cospedal, estava al cas de tot. En els àudios revelats, l’exlíder del PP català insisteix a l’excomissari perquè investigui Giró, a qui descriu com un gran amic del llavors director de La Vanguardia, Pepe Antich, i com un independentista total.

  Ara ja s’ha tornat totalment independentista, i a mi m’avisen per dir-me que aquest paio està sent ara mateix el mecanisme, a través de la seva amistat íntima amb Pepe Antich, que els està fent les enquestes en les quals donen als convergents 70 i 72 diputats, no els tenen”, diu Sánchez-Camacho a Villarejo sobre el conseller, en un fragment de la conversa.

  (Visited 26 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari