El TEDH condemna Espanya per la publicació de dades i fotos de jutges autodeterministes

L’aparició de les dades al diari 'La Razón' va vulnerar el dret a la intimitat dels magistrats

El jutge Santiago Vidal
El jutge Santiago Vidal

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha condemnat Espanya per la publicació, l’any 2014 al diari La Razón, de dades i fotos de 33 jutges favorables a l’autodeterminació de Catalunya, sobrenomenat llavors dret a decidir.

La sentència, coneguda aquest dimarts, conclou que els magistrats van patir una vulneració del seu dret a la intimitat i indica que l’existència d’informes policials, que considera que es van elaborar sense seguir “cap llei”, ja constituieix en ella mateixa una vulneració d’aquest dret.

D’altra banda, el TEDH jutja insuficient la investigació oficial sobre la filtració de les dades perquè no es va entrevistar el cap superior de la Policia Nacional de Barcelona, a qui es considera fonamental perquè és a qui s’adreçaven els informes i havia estat el responsable de la base de dades.

Aquest tribunal amb seu a Estrasburg, integrat per sis jutges, ha sentenciat que l’Estat espanyol ha de pagar a cadascun dels 20 demandants 4.200 euros per danys no pecuniaris, danys i perjudici, i 3.993 euros més per costes i altres despeses.

L’article de La Razón, publicat el febrer del 2014, es titulava “La conspiración de los treinta y tres jueces separatistas”, i publicava dades personals i fotos dels jutges extretes d’una base de dades policial.

(Visited 154 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari