El rei Felip VI i Biden reivindiquen la importància de mantenir la unitat

El monarca espanyol i el president nord-americà exalcen la relació bilateral en l'inici de la cimera de l'OTAN a Madrid

El president Biden amb el rei Felip VI

El rei Felip VI i el president dels Estats Units, Joe Biden, han coincidit aquest dimarts en la importància en el context actual de la unitat i de defensar la democràcia i la llibertat abans de reunir-se al Palau Reial.

Felip VI ha subratllat la importància de la cimera de l’OTAN que arrenca aquest dimecres a Madrid. “Aquesta és sens dubte una cimera molt rellevant en què els aliats han de continuar mostrant unitat i determinació per defensar la nostra llibertat i els nostres valors democràtics”.

“Hem d’estar junts, la unitat és important”, ha defensat alhora el president nord-americà, que ha subratllat que “estem davant d’un punt d’inflexió en la història dels Estats Units i el món” i ha apostat per “demostrar la fortalesa de les democràcies al segon quart del segle XXI”.

Estem preparats per fer front a les amenaces de l’agressió russa perquè no hi ha cap altra opció, ja que s’ha produït l’abús més gran de poder des de la Segona Guerra Mundial”, ha incidit Biden.

D’altra banda, Felip VI ha ressaltat que els Estats Units són un “país aliat, soci econòmic i comercial de primer nivell per a Espanya” així com els “profunds llaços històrics i culturals”, dels quals “estem molt orgullosos”.

Alhora, el president nord-americà ha agraït a Espanya la seva pertinença a l’OTAN i també el suport que brinda tant en el que passa a Europa com al nord d’Àfrica i l’Amèrica Llatina. “L’ajuda i el suport han estat extremadament valuosos”, ha comentat.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari