Laporta promou el fitxatge d’un madridista extremista per a un càrrec en el futbol base

El secretari tècnic del Mirandés, Elvis Coca, anunciat com a nou coordinador, no ha pogut esborrar els seus nombrosos tuits de marcada filiació ‘merengue’, replets d'insults i menyspreu al Barça i al barcelonisme

En les xarxes socials blaugrana, allí on encara es conserva una certa dignitat i orgull barcelonista, es fan travesses sobre quant trigarà a ser ‘acomiadat’ o ‘no admès’ qui hauria de ser el nou coordinador del futbol base del Barça, un tècnic especialitzat en les categories formatives que ha triomfat com a secretari tècnic del Mirandés i acreditat suficients mèrits per a ser elevat a un càrrec de responsabilitat en la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. Així, almenys, és com s’ha justificat des de la junta directiva del Barça la seva elecció i imminent contractació.

La notícia del fitxatge d’Elvis Coca (39 anys), publicada per mitjans ben informats de l’entorn barcelonista, ha desfermat un flux de reexpedicions de tuits d’un personatge que, al llarg dels anys, no ha amagat el seu madridisme i la derivada lògica i coherent d’un antibarcelonisme militant del qual també n’ha fet gala i ostentació. 

Encara que els especialistes en aquesta mena de troballes i seguiments han confirmat un recent esborrat, massiu, dels seus missatges inequívocament ‘merengues’, apassionats a favor del Real Madrid i, per descomptat, feridors contra el Barça, també han pogut recuperar algunes de les seves ‘perles’. 

El tal @Elvis_024 ha deixat proclames sobre la seva filiació madridista també a favor l’equip de bàsquet: “@RealMadrid vamos a conquistar el Palau mañana! Ánimo, que el equipo sepa que miles de madridistas están detrás #Aporla31”. Ha demanat el fitxatge de Luis Suárez per al Bernabéu “porque es muy bueno” i jutjat des dels seus coneixements tècnics, que se li suposen, situacions del Clàssic. Per exemple, amb aquesta anàlisi: As@TomasRoncero. Messi sí que ha sido un verdadero muñeco para un crío de 19 añitos llamado Raphael Varane”.

Però, segurament cal quedar-se amb aquest tuit que va escriure quan passava un estat extrem d’èxtasi antibarcelonista, amb motiu d’un bon partit del jugador de l’Athletic, Toquero, enfront del FC Barcelona: “@Toquero_theboss. Tus huevos son ídolos en Catalunya! Dscubrimos q la autopsta q une Brclona a Bilbao es la polla d @Toquero_theboss empalmada”.

Si calgués reflexionar, ni que fora un moment, sobre l’oportunitat de reforçar el futbol base del Barça amb un personatge com l’Elvis Coca caldria posar en un costat de la balança, com a contrapès a la seva experiència i coneixements, aquest altre vessant públic i irrefrenable de qui viu el futbol amb un sentiment blanc en permanent ebullició.

No sembla que el seu madridisme sigui superficial o simplement admiratiu, com a resultat d’una atracció que, amb el temps, per les raons objectives que un aficionat al futbol sent de manera natural, pot arribar a traduir-se en un determinat tipus de vincle. Es tracta, més aviat, d’una viva i aguda afinitat madridista d’aquestes que no es ‘curen’ i que per descomptat Elvis Coca és molt lliure de gaudir a la seva manera i gust.

Una altra cosa és la idoneïtat de donar-li galons en una estructura com la del planter del Barça, tan sensible i regit per la protecció d’una sèrie de valors i identitat difícilment transmissibles des d’una personalitat artificial o amb un manual d’ús.

Les apostes, entre els més assenyats observadors dels barcelonistes actius en twitter, apunten al fet que Elvis Coca veurà retirada la seva proposta de treball en breu, que no s’acabarà consumant una unió que sembla antinatural i lesiva per a la imatge de la mateixa institució, perquè conversos com Luis Enrique són tan difícils de trobar com d’acceptar.

En qualsevol cas, mai cal subestimar la frivolitat i els impulsos imprudents d’un president com Joan Laporta i el seu nefand entorn personal que ja van ser capaços, malgrat els advertiments, d’integrar en el futbol base a un personatge com Albert Benaiges, pederasta confés i conegut, probablement més ‘popular’ que ho pugui ser el marcat i radical madridisme d’aquest Elvis Coca.

No existeix cap codi ètic ni normativa que prohibeixi a un madridista tan assenyalat treballar en el futbol base del Barça. El que seria oportú, convenient i interessant, si s’escau, és identificar al seu padrí, la persona o persones que s’han plantejat seriosament el seu fitxatge sent conscients de les revelacions i reaccions inevitablement associades al seu nom en el moment en que anava a aparèixer en els mitjans com a reforç de l’estructura tècnica de Sant Joan Despí. 

Potser, el que caldria valorar és la seva continuïtat a l’staff barcelonista per sobre de si fitxar a Elvis Coca resultaria profitós.

La sola idea de proposar-lo per a perfeccionar i reforçar el futbol base del Barça sembla una altra ocurrència i una provocació sense sentit, una altra més d’una junta que continua acumulant decisions veritablement lamentables i poc professionals.

Per una situació semblant, un fitxatge del planter, Sergi Guardiola, va ser signat per error i acomiadat abans de debutar en el Barça B el 29 de desembre de 2015, després del descobriment d’una sèrie de tuits ofensius contra el club i contra Catalunya. Sergi Guardiola havia rescindit el seu contracte amb l’Alcorcón, però no va arribar a entrenar amb la plantilla blaugrana, ja que al cap de poques hores d’anunciar-se el seu fitxatge i malgrat ser fins i tot presentat, van començar a córrer per les xarxes socials missatges que demostraven la seva potent identificació ‘merengue’, inclosos insults a Catalunya: “Llegó la hora del Clásico… ¡Hala Madrid!” o “Hala Madrid, puta Cataluña”. Encara que va intentar esborrar-los, el Barça es va veure obligat a fer-lo fora immediatament.

Aquella va ser una errada de control previ al fitxatge. En el cas d’Elvis Coca no ho sembla tant. Tot indica que la seva promoció per a aquest càrrec de coordinador base i “scouter” del Barça B ha estat el resultat d’una actitud indolent i insensible d’algú de dins de l’organització blaugrana. 

Valdria la pena saber de qui es tracta. Pot ser no es tant del Barça com es pensa.

(Visited 274 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Feu un comentari