La ‘llei trans’ permetrà el canvi de sexe al registre a partir dels 12 anys

La voluntat de la persona serà l'únic requisit per al canvi, i no caldran informes mèdics per a fer-ho

Manifestació reclamant la 'lei trans'

El govern espanyol aprova definitivament el que es coneix com a ‘llei trans’. És la llei que permet el canvi de sexe al registre a partir dels 12 anys. De 12 a 14 anys amb autorització judicial, de 14 a 16 anys amb control parental i a partir dels 16 anys sense cap limitació. També prohibeix les teràpies de conversió destinades a modificar l’orientació sexual.

Un procés, el de canvi de registre, que durarà com a màxim quatre mesos. Qui el sol·liciti ho haurà de demanar dos cops en un espai de dos mesos i podrà aturar el procés sempre que ho vulgui. El govern espanyol sosté que és un pas de gegant en els drets històrics que ha demanat el col·lectiu transsexual. Ho ha explicat la ministra d’Igualtat, Irene Montero: “Reconeixem el dret a la lliure determinació de la identitat de gènere. L’Estat els reconeix el dret de ser qui són”.

La llei també permetrà que les parelles lesbianes amb fills els puguin inscriure al registre encara que no estiguin casades, fins ara això no passava.

En paral·lel s’estableixen noves sancions per discriminació al col·lectiu LGTBI, des de processos de selecció empresarials fins, per exemple, a la negació d’entrada en un local per la condició sexual. La normativa surt del Consell de Ministres i s’envia al Congrés. La intenció és que entri en vigor a finals d’any.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.