Investiguen Alay per haver demanat informació reservada a un mosso

El jutge del cas Volhov vol aclarir si va demanar si hi havia requisitòries policials per poder viatjar i no ser detingut

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

El jutge del cas Voloh ha citat com a investigats el cap de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, i un agent dels Mossos d’Esquadra, davant la sospita que el policia li hauria filtrar informació reservada abans d’un viatge, descartant que el controlessin.

Segons han informat a Efe fonts judicials, el titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona ha citat com a investigats per al mes de juliol vinent Alay i l’agent dels Mossos Xavier M., després que la Guàrdia Civil advertís en un informe que podrien haver incorregut en un delicte de revelació de secrets.

En concret, Alay va mantenir el 17 de juliol del 2020 una conversa amb el mosso en què, abans de fer un viatge que tenia programat, li va demanar que comprovés si es mantenia efectiu el control específic que hi havia contra ell, després de la seva detenció i imputació en el cas Voloh l’octubre del 2020.

L’agent va remetre a Alay una còpia de pantalla, que segons la Guàrdia Civil semblava ser d’una base policial, ja que figurava el número utilitzat pels Mossos per assignar-los als expedients policials, confirmant que no tenia requisitòries pendents.

En el seu informe remès al jutge, la Guàrdia Civil apuntava que el mosso ara investigat també podia prestar serveis de seguretat a Puigdemont a Waterloo, ja que diverses converses el situen a la casa de l’expresident català a Bèlgica.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.