ERC, Junts i CUP volen que Sánchez comparegui pel conflicte de Melilla

Els socis de Podem es desmarquen i el PP exigeix que es retracti de les paraules sobre l'assalt a la tanca

Continua la polèmica per l’actuació policial del Marroc i d’Espanya a la tanca de Melilla del passat 24 de juny. I també el ball de xifres de víctimes mortals -37 morts segons les ONG locals i 23 segons les dades oficials-.

Els partits independentistes del Congrés dels Diputats han demanat les compareixences tant del president espanyol, Pedro Sánchez, com del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per l’actuació policial a Melilla.

ERC, Junts i CUP han presentat aquest dilluns a la cambra aquesta petició, juntament amb el BNG, EH Bildu, Compromís i Más País. Totes les formacions han assenyalat Sánchez i Grande-Marlaska com els “responsables” de la tragèdia d’aquest cap de setmana a Melilla.

D’altra banda, els socis de Sánchez al govern espanyol s’han desmarcat del seu discurs. De fet, Podemos ha registrat aquest mateix dilluns una proposició no de llei amb la qual exigeixen que s’obri una investigació independent de la “tragèdia humana” a la tanca de Melilla.

Finalment, el principal partit de l’oposició, el PP, “deplora els greus successos” ocorreguts a Melilla, i exigeix que el president Sánchez “es retracti” de les seves declaracions en què va assegurar que el Govern marroquí havia resolt bé l’assalt a la tanca. El PP no és d’aquesta opinió, i creu que “la personalitat camaleònica de Sánchez” fa que ara adopti aquesta postura, simplement per acontentar el Marroc.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari