Collboni avança Colau en una enquesta d’’El Periódico’

El PSC i ERC es disputen la victòria i els barcelonins es decanten per canviar d’alcaldessa

Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)
Jaume Collboni (PSC), Ada Colau (Barcelona En Comú) i Ernest Maragall (ERC)

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es queda enrere en la carrera per l’alcaldia de Barcelona, segons la darrera enquesta de Gesop publicada per El Periódico. El cap de files local del PSC i tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, superaria Colau i disputaria la victòria al candidat d’ERC, Ernest Maragall, segons el mateix sondeig.

Tant el PSC com ERC obtindrien entre 11 i 12 regidors, mentre que Barcelona en Comú no passaria dels 7-8, segons uns resultats basats en enquestes formulades entre el 26 de maig i el 3 de juny, just després que Colau anunciés que optaria a un tercer mandat l’any vinent.

El mateix sondeig pronostica que Junts mantindria la seva presència al consistori barceloní malgrat no tenir un candidat després de la renúncia d’Elsa Artadi, ja que ara té 5 escons i l’enquesta estima que n’aconseguirà entre 4 i 5. A més, el sondeig preveu l’entrada de Vox amb 2 representants, la pèrdua de dos seients per al PP, que passaria de 5 a 3 regidors, i la possible desaparició de Ciutadans. Per al partit taronja i per a la CUP, que es va quedar fa tres anys fora del consistori, l’enquesta reflecteix un resultat d’entre 0 i 2 representants.

Pel que fa a l’estimació de vot, el PSC assoleix un petit avantatge sobre ERC, ja que rebria entre un 22,5% i un 23,5%, i els republicans, entre un 22% i un 23%.

L’enquesta publicada per El Periódico també reflecteix una àmplia majoria favorable al canvi a l’alcaldia. Un 72,7% considera necessari rellevar Ada Colau, mentre que un 21,4% opina el contrari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.