Sánchez defensa renovar el Constitucional després de la revocació de l’avortament als EUA

El president del Govern ha alertat que és necessari reformar per segona vegada la llei orgànica del poder judicial perquè el CGPJ pugui tornar a nomenar els magistrats del TC

  El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats (La Moncloa)
  El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats (La Moncloa).

  El president del Govern, Pedro Sánchez, ha identificat amb la “falta de legitimitat” al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i al Tribunal Constitucional (TC) per no haver-se renovat en el moment que els tocava. Després de la decisió del Suprem dels Estats Units sobre l’avortament, ha alertat que la reculada de drets és una amenaça real també a Espanya.

  Sánchez ha recordat que 50 diputats del PP van recórrer la llei d’interrupció voluntària de l’embaràs vigent fa més de 10 anys. L’actual Constitucional volia començar a deliberar sobre aquesta impugnació després de les eleccions andaluses, encara que no apareix a l’ordre del dia del ple de la setmana vinent, segons ha informat ‘El Periódico de Catalunya’.

  Reformar per legitimar

  El president ha insistit que és necessari reformar per segona vegada la llei orgànica del poder judicial perquè el CGPJ, que porta tres anys i mig en funcions, pugui tornar a nomenar els magistrats del Constitucional. En cas contrari, no seria molt coherent que el Govern nomenés els dos jutges que li corresponen en aquest terç.

  Ha afirmat que l’òrgan de Govern dels jutges ha de comptar amb la màxima legitimitat, perquè pren decisions molt importants. El Partit Popular, amb el seu bloqueig, ha argumentat, “no vol complir amb les obligacions constitucionals”: “La Constitució s’ha de complir tots els dies, no quan interessi al principal partit de l’oposició”.

  (Visited 19 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari