Llum verda al cànnabis terapèutic: qui el podrà utilitzar?

Els pacients beneficiats serien els que pateixin espasticitat per esclerosi múltiple, convulsions a algunes formes d'epilèpsia, endometriosi, nàusees i vòmits per quimioteràpia i dolor crònic (ja sigui oncològic o no), també el neuropàtic

  Cannabis medicinal (Pixabay)
  Cannabis medicinal (Pixabay).

  Entre 200.000 i 500.000 pacients podrien utilitzar el cànnabis terapèutic a finals d’aquest 2022 a Espanya, segons l’experiència de països com els EUA, el Canadà, Israel i Països Baixos. Tot i així, encara no se sap quantes persones es beneficiaran realment, com ho prendran i on ho compraran.

  Es preveu que demà, dilluns 26 de juny, la Comissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats donarà llum verda al dictamen de la subcomissió del cànnabis medicinal. S’establirien les bases de la regulació d’aquesta substància amb finalitats terapèutics amb recomanacions que el Ministeri de Sanitat, liderat per Carolina Darias, s’ha compromès a complir.

  A l’espera de la votació del dictamen i dels vots particulars que han presentat la majoria de grups parlamentaris, els pacients beneficiats serien els que pateixin espasticitat per esclerosi múltiple, convulsions a algunes formes d’epilèpsia, endometriosi, nàusees i vòmits per quimioteràpia i dolor crònic (ja sigui oncològic o no), també el neuropàtic.

  ¿Què passa amb els altres pacients?

  La Societat Espanyola del Dolor (SET) defensa que els cannabinoides han d’usar-se en tercera línia per a dolor refractari, el que no es controla amb els tractaments disponibles (sobretot neuropàtic). Per als altres, hauria de realitzar-se un assaig terapèutic individual, cas per cas, si tots els tractaments establerts han fallat i al context d’una avaluació multidisciplinària.

  De tots els pacients amb dolor crònic, el 8% és neuropàtic. Dins d’aquest subgrup, entre el 30% i el 50% és refractari. Per tant, els potencials beneficiaris d’aquest nou tractament serien uns 400.000.

   

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.