Sánchez defensa al Marroc del fets del salt a Melilla: “Els responsables són les màfies”

27 migrants van perdre la vida intentant entrar a la ciutat autònoma d'Espanya, segons han afirmat a Twitter l'Associació Marroquina de Drets Humans de Nador i Helena Maleno, activista de Caminant Fronteres

El president d'Espanya, Pedro Sánchez, amb el cap del Govern del Marroc, Saadedine El Othmani, en la seva visita a Rabat (La Moncloa)
El president d'Espanya, Pedro Sánchez, amb el cap del Govern del Marroc, Saadedine El Othmani, en la seva visita a Rabat (La Moncloa).

“Si hi ha un responsable de tot el que sembla que ha succeït a la frontera són les màfies que trafiquen amb éssers humans”. Aquestes han estat les declaracions del president del Govern, Pedro Sánchez, que ha defensat l’actuació de la gendarmeria marroquina per la seva feina al salt a la tanca de la frontera amb Melilla d’ahir, divendres 24 de juny.

Segons les autoritats del Marroc, 18 migrants van perdre la vida intentant entrar a Espanya. L’Associació de Drets Humans de Nador i Helena Maleno, activista de Caminant Davanteres, han assegurat a Twitter que la xifra real és 27.

Després del Consell de Ministres extraordinari d’avui, dissabte 25 de juny, el líder socialista ha respost a la pregunta de si mantenia les seves declaracions en les quals va assegurar que la gendarmeria marroquina havia “treballat a fons per tractar d’evitar l’assalt violent” a la ciutat autònoma.

“Ahir, primer em vaig solidaritzar i vaig reivindicar l’extraordinari treball que estan fent les forces i cossos de l’Estat al nostre país, algunes d’elles guàrdies civils que van ser ferits a conseqüència de l’assalt violent. A més, vull repetir aquest qualificatiu: violent i organitzat per les màfies que trafiquen amb éssers humans”, ha assenyalat Sánchez.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari