Els bisbes i Trump celebren la revocació del dret a l’avortament als Estats Units

L’expresident republicà ha elogiat la decisió del Tribunal Suprem estatunidenc: “Això retorna la qüestió als estats, on sempre ha hagut d'estar”

Donald Trump, expresident dels EUA (Gage Skidmore, Flickr)
Donald Trump, expresident dels EUA (Gage Skidmore, Flickr).

“És un alè per continuar lluitant”. Així ha celebrat el secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, la decisió del Tribunal Suprem dels EUA de revocar el dret constitucional a l’avortament, una decisió d’enorme transcendència que deixa la qüestió en mans de cadascun dels estats del país.

“La cultura dominant fa del dret a decidir la clau de la felicitat i de la mort la solució als problemes que ens la dificulten. La sentència del Suprem USA que nega el dret constitucional a l’avortament és un pas en la bona direcció i un alè per seguir lluitat”, ha assegurat al seu compte de Twitter.

El paper fonamental de Trump

Donald Trump ha elogiat aquest divendres la decisió de la Cort Suprema estatunidenca que ha acabat amb la protecció constitucional que emparava el dret a l’avortament. “Això retorna la qüestió als estats, on sempre ha hagut d’estar”, ha afirmat l’expresident a la cadena Fox News.

Trump va evadir la pregunta sobre el rol que ha exercit en la històrica decisió, que no hagués estat possible sense els jutges conservadors que va designar per al Suprem. “És la voluntat de Déu”, ha expressat el magnat, qui podria presentar-se com a candidat per a les presidencials del 2024.

Alguns estats del país, que seran ara les úniques institucions amb capacitat per legislar sobre aquest tema, ja han passat a l’acció. Kentucky, Louisiana, Dakota del Sud i Missouri han prohibit la interrupció de l’embaràs ahir, divendres 24 de juny, quan s’ha conegut la decisió del Tribunal Suprem dels Estats Units d’anul·lar la protecció del dret a l’avortament vigent des del 1973. Altres 22 estats ho podrien fer en el curt termini.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.