La UE nomena candidates oficials a l’adhesió a Ucraïna i Moldàvia

El president Volodímir Zelenski ha assegurat que la possible adhesió d'Ucraïna a la UE és una gran motivació per a la societat ucraïnesa i, sobretot, per a l'exèrcit del país

Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea (Parlament Europeu)
Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea (Parlament Europeu).

“És un moment decisiu i un bon dia per a Europa”, ha assegurat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, després d’haver confirmat l’estatus de candidates a la UE d’Ucraïna i Moldàvia a la cimera entre els líders de la Unió Europea i els països dels Balcans occidentals abans d’un Consell Europeu. Aquesta decisió ha enviat un missatge clar al Kremlin: aquests països estaran sota la influència de la Unió Europea, no de Rússia.

“Una cop que, per bones raons, l’OTAN va dir no a l’adhesió d’Ucraïna a l’OTAN, haguéssim comès un error polític i deixat un buit si no haguéssim tendit la mà a Ucraïna i Moldàvia. No podíem deixar un buit estratègic i geopolític. És el sentit d’aquesta perspectiva europea i reconeixement de l’estatus de candidat”, ha explicat el recentment reelegit president de França, Emmanuel Macron, sobre l’acció impulsada per la guerra entre els exèrcits de Volodímir Zelenski i de Vladímir Putin.

El president d’Ucraïna ha assegurat que la possible adhesió d’Ucraïna a la UE és una gran motivació per als ucraïnesos. “Per a la nostra societat i el nostre exèrcit és una gran motivació. Un gran factor de motivació per a la unitat i la victòria del poble ucraïnès”, ha expressat Zelenski en una videoconferència amb estudiants canadenques organitzada per diverses universitats del país. “És un moment crucial per a nosaltres. Alguns membres del meu equip el comparen com anar de la foscor a la llum”, ha assenyalat el líder ucraïnès en to jocós.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari