Ryanair serà denunciada de nou per incomplir el dret de vaga dels seus treballadors

El sindicat USO ha acusat l'aerolínia d'haver inclòs a tots els tripulants de cabina d'Espanya als serveis mínims de la jornada d'atur d'avui, divendres 24 de juny

Avió de Ryanair
Avió de Ryanair.

El sindicat USO dels treballadors de Ryanair a Espanya denunciarà de nou a l’aerolínia per impedir el seu dret de vaga. La secretària general, Lidia Arasanz, ha assegurat que s’ha inclòs a tots els tripulants de cabina del país als serveis mínims de la jornada d’atur convocada avui, divendres 24 de juny.

Arasanz ha explicat que és la tercera vegada que Ryanair tracta de “desactivar” la protesta dels tripulants a Espanya tot i que la justícia ja l’ha condemnat dues vegades pel mateix. “Estem en xoc. Ryanair ens està deixant sense dret a la vaga. Ja estem preparant els papers per a anar a l’Audiència Nacional a denunciar-ho i demanem al Govern espanyol que deixi de mirar a un altre costat i obligui l’empresa a respectar el dret laboral a Espanya”, ha expressat la líder sindical.

Avui ha començat la primera de les sis jornades de vaga convocades pels tripulants de cabina (TCP) de Ryanair a Espanya (els dies 24, 25, 26 i 30 de juny, i 1 i 2 de juliol). Podria afectar aquest divendres a uns 73.200 passatgers i, en el seu conjunt, a uns 440.000, segons la resolució que ha fixat els serveis mínims pels dies afectats per la protesta.

Els sindicats USO i Sitcpla han convocat a les sis jornades de vaga als 1.890 treballadors pertanyents a Ryanair i les agències de contractació Crewlink i Workforce de les deu bases espanyoles: Madrid, Màlaga, Barcelona, Alacant, Sevilla, Palma, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa.

(Visited 56 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari