Uns 450.000 usuaris afectats per la vaga de Ryanair que comença demà

L'aturada afectarà la meitat dels vols de la companyia a l'aeroport de Girona, i entre un 20 i un 65% dels del Prat

Ryanair

Aquest divendres comença la vaga de tripulants de cabina de Ryanair, que s’allargarà durant els dies 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol. L’aturada afectarà prop de la meitat dels vols de la companyia a l’aeroport de Girona, i entre un 20 i un 65% dels que operen al Prat. Això pot deixar a terra uns 450.000 passatgers entre els aeroports de tot l’estat. També afectarà els aeroports portuguesos, francesos, italians i belgues.

A l’aeroport barceloní es mantindran el 80% dels vols de Ryanair que vagin a les Balears i a les Canàries, i aproximadament un 60% dels trajectes internacionals i els estatals més allunyats, com pot ser Galícia. Però en el cas que els vols tinguin una opció de transport públic alternativa de menys de cinc hores, el Ministeri de Transports ha fixat uns serveis mínims del 35%.

El sindicat USO considera “totalment abusius” els serveis mínims decretats pel ministeri. Creuen que la decisió presa pel govern espanyol “vulnera el dret a vaga” dels treballadors de Ryanair, i denuncien l'”actitud passiva” de l’executiu de Pedro Sánchez.

A més d’aquesta aturada, el primer cap de setmana de juliol també hi haurà vaga dels tripulants de cabina d’Easyjet.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari