Junts acusa ERC de blanquejar “l’espionatge” reunint-se amb el govern central

Turull, contrari a descongelar les relacions, reclama unitat d'acció al seu soci a la Generalitat

Jordi Turull
Jordi Turull

Foto: Junts

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha retret al soci de govern del seu partit a la Generalitat, ERC, la reunió de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, amb el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, acusant-lo de blanquejar l’espionatge atribuït per l’independentisme al CNI, corresponent al cas Pegasus.

Segons Turull, aquesta trobada normalitza unes relacions que considera que s’han de mantenir congelades, i ha rebutjat participar “directament ni indirectament d’una normalització que acaba sent un blanqueig dels qui es posen de perfil quan hi ha hagut episodis d’espionatge”.

El dirigent de Junts advoca per “congelar relacions fins que no s’assumeixin totes les responsabilitats que s’han d’assumir”, evitant “situacions de normalitat”, i ha cridat ERC a “anar a l’una” en el govern català sobre aquesta qüestió. D’aquesta manera, ha ampliat l’abast de la unitat d’acció que fa temps que Junts reclama a ERC al Congrés.

Turull, a més, ha assegurat que ERC no va comunicar-los dilluns que se celebraria la reunió entre Vilagrà i Bolaños, i que el vicepresident Jordi Puigneró no ho va saber fins dimarts, quan entrava a la reunió setmanal del govern català.

En el mateix sentit s’ha pronunciat l’expresident català Carles Puigdemont, el qual ha lamentat que “s’han descongelat unilateralment” les relacions entre el govern de la Generalitat i el govern d’Espanya “per acabar tornant amb les mans buides”. “Prou”, ha conclòs.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari