Els presidents Sánchez i Aragonès es reuniran abans de vacances d’estiu

Els dos governs treballen en un acord per definir les condicions mínimes per reprendre el diàleg

Laura Vilagrà i Félix Bolaños

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mantindran una reunió abans de les vacances d’estiu. És el principal resultat de la reunió d’aquest dimecres a la tarda entre la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, just quan fa un any que el govern espanyol va indultar els presos independentistes.

Segons la consellera de la Presidència, la trobada no era “una nova oportunitat per al govern de l’Estat”, sinó una “oportunitat per a la política i per al procés de negociació”, que continua considerant “la millor via” per a la resolució del conflicte: “Hem iniciat un procés d’obrir una agenda de desjudicialització del conflicte polític i ha de concloure en una agenda antirepressiva”.

La consellera de la Presidència ha recordat que, en les últimes setmanes, s’ha creat “una desconfiança creixent” cap al govern espanyol per fets com l’espionatge a líders independentistes; incompliments sobre compromisos de l’executiu de Sánchez; que els consellers Roger Torrent i Natàlia Garriga estiguin a les portes de judici i la possible revisió dels indults.

El ministre de la Presidència ha mostrat satisfacció per la reunió celebrada amb Vilagrà, si bé ha admès les discrepàncies que persisteixen sobre el cas Pegasus. Tot i les diferències, Bolaños ha posat l’accent que amb aquesta cita “reprenguem les relacions polítiques i institucionals” amb la Generalitat, que es van veure “afectades” per l’escàndol de l’espionatge.

D’altra banda, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha criticat la reunió entre Vilagrà i Bolaños perquè creu que suposa “blanquejar” el cas d’espionatge a líders independentistes i l’actitud del govern espanyol sobre l’escàndol Pegasus.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.