Stop JJOO demana a la Generalitat que deixi de “fer el ridícul” i presenti un full de ruta per al Pirineu

La plataforma es pregunta "quants diners públics s'han llençat" i si s'invertirà el pressupost dels Jocs al territori

    Manifestació de la plataforma Stop JJOO

    Foto: @stopjjoo

    La plataforma Stop JJOO ha celebrat la decisió del Comitè Olímpic Espanyol (COE) de descartar definitivament la candidatura dels Jocs d’hivern del 2030, però ha advertit que la seva lluita no s’acaba aquí i que continuaran reclamant inversions i un altre model econòmic per a un “Pirineu viu”. En relació amb la voluntat de la Generalitat de presentar una candidatura en solitari per als Jocs d’hivern del 2034, la plataforma adverteix que no vol uns JJOO “ni el 2030, ni el 2034, ni el 2038”.

    La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha tornat a assegurar aquest dilluns que Catalunya està preparada per liderar una candidatura olímpica i, davant la insistència, el portaveu de Stop JJOO, Bernat Lavaquiol, ha demanat a la Generalitat que deixi de “fer el ridícul” i que elabori un full de ruta per revertir les mancances estructurals que té el Pirineu. “No pot ser que el Govern s’arrossegui i faci el ridícul constantment, mentre les nostres comarques queden abandonades i a la deriva”, ha assenyalat Lavaquiol en una entrevista a Vilaweb.

    Malgrat la caiguda de la candidatura per al 2030, Stop JJOO considera que “encara queden moltes incògnites” i es pregunta “quants diners públics s’han llançat a la paperera”, si la Generalitat invertirà “el pressupost d’aquests JJOO al Pirineu” i “què es farà amb els diners de les partides públiques”. La plataforma ha advertit que seguirà organitzada i ha reclamat “l’aturada de tots els macroprojectes, inversions pel territori i un altre model econòmic, territorial i de país”.

    (Visited 51 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari