Mor un espanyol a Ucraïna que lluitava contra la invasió russa

Ángel Adrover Martínez, de 31 anys i nascut a Portocolom (Mallorca), era enginyer informàtic

Bandera d'Ucraïna (oleg_mit, Pixabay)
Bandera d'Ucraïna (oleg_mit, Pixabay).

El Ministeri d’Afers Exteriors ha confirmat la mort del mallorquí Ángel Adrover Martínez, de 31 anys i nascut a Portocolom (Mallorca), que s’hauria incorporat a les tropes ucraïneses per lluitar contra la invasió russa, segons avança Ultima HoraÁngel Adrover va estar cooperant com a enginyer de telecomunicacions a Lviv, a l’est del país, on va decidir unir-se a l’exèrcit d’Ucraïna.

Exteriors està en contacte amb els seus homòlegs ucraïnesos per esclarir les circumstàncies en les quals s’hauria produït la mort, el passat dissabte, del primer espanyol, que es tingui constància, combatent la invasió russa a Ucraïna. Les autoritats espanyoles també estan treballant per poder repatriar les restes mortals d’Adrover des d’Ucraïna, tot i que s’apunta que encara no se sap quan es produirà aquesta repatriació donada la situació de guerra que hi ha al país.

Es dona la circumstància que el govern espanyol no tenia constància que aquest mallorquí estigués lluitant a Ucraïna, com passa amb la majoria d’espanyols que s’han desplaçat a aquest país per respondre a la invasió ordenada per Vladímir Putin. S’apunta que Adrover hauria rebut la formació militar a la mateixa Ucraïna, sense que la família tingués coneixement de les seves intencions.

Ángel Adrover es va graduar d’Enginyeria de Telecomunicacions a la Universitat Politècnica de Catalunya, amb matrícula d’honor. Va estar vivint a Barcelona després de graduar-se per després anar a treballar a l’Hospital Son Espases com a informàtic. Els darrers dos anys va estar vivint a Holanda, abans de decidir anar a Ucraïna.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari