Bolaños i Vilagrà es tornen a reunir per desbloquejar la relació entre el govern d’Espanya i la Generalitat

El ministre i la consellera de la Presidència es retroben després que el govern català congelés les relacions arran del cas Pegasus

Félix Bolaños i Laura Vilagrà, mans dretes de Pedro Sánchez i Pere Aragonès (Ministeri de Presidència)
Félix Bolaños i Laura Vilagrà, mans dretes de Pedro Sánchez i Pere Aragonès (Ministeri de Presidència).

El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica del govern d’Espanya, Félix Bolaños, rebrà aquest dimecres a Madrid la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, amb l’objectiu de desbloquejar les relacions entre els executius, congelades pel govern català arran de l’esclat del cas Pegasus.

Segons La Vanguardia i fonts de la Generalitat citades per Europa Press, la trobada es produirà a les 16 hores al ministeri per abordar no només el cas Pegasus, sinó també fets dels darrers dies que afectat la confiança entre els dos governs.

Les mateixes fonts afegeixen que no es tracta d’un retorn a unes relacions com les que mantenien abans del cas Pegasus, i avancen que Vilagrà exigirà a Bolaños garanties que no es tornarà a espiar independentistes i el seu entorn, i també que s’abordi “la repressió”.

La darrera trobada entre tots dos, el passat 24 d’abril, va tenir lloc quan ja havia esclatat l’afer Pegasus, pel qual l’independentisme va acusar el govern espanyol d’espiar figures de l’independentisme, basant-se en un informe de Citizen Lab, un laboratori de la Universitat de Toronto.

Aleshores no es van superar les desavinences i no s’ha produït cap trobada entre els presidents Pedro Sánchez i Pere Aragonès. Des de llavors, el govern d’Espanya ha canviat de directora del CNI, un gest que Aragonès va considera insuficient, i ERC ha donat l’esquena al PSOE en votacions al Congrés. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va manifestar la setmana passada que no preveien, en les actuals circumstàncies, facilitar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.